Foto: WTA
Foto: WTA

Tak for alt, Wozniacki: Det største sportsnavn i historien herhjemme?

3. runde af årets Australian Open blev endestationen for Caroline Wozniacki. Er den 29-årige dansker, der nåede mere end 70 uger som verdens nummer ét, det største sportsnavn nogensinde i Danmark?

Som ung trænede hun op imod 30 timer om ugen, men natten til fredag sluttede cirklen for 29-årige Caroline Wozniacki.


Den danske tennisstjerne annoncerede mod slutningen af 2019 at dette års Australian Open-turnering blev karrierens sidste, og den sidste bold blev sendt ud af banen mod tunesiske Ons Jabeur i 3. runde, i et tæt opgør over tre set.


Wozniacki vandt som 16-årig Wimbledon-turneringen for juniorer, to år senere vandt hun sin første seniortitel i Stockholm, og i alt blev det til 30 


Efter 13 år på WTA-turen, med et hav af titler til følge, debatteres det allerede i det danske land: Er Caroline Wozniacki det største sportsnavn vil til dato har kunne bryste os af herhjemme?


Tennistræner- og kommentator gennem mange år, Tine Scheuer-Larsen, var ikke i tvivl på Twitter i timerne efter Wozniackis exit, hvor hun skrev følgende: "Sidste bold røg ud, men heldigvis er de fleste gået ind i Caroline”s forrygende flotte tenniskarriere. Hun er Danmarks ubestridte bedste tennisspiller og sportskvinde nogensinde. Tak Caroline for alt - du viste vejen".


Caroline Wozniacki blev ydermere kåret som årets sportsnavn i Danmark i både 2010 og 2018 og blev udpeget til at bære den danske fane ved OL i Rio i 2016.


I debatten bliver navne som Bjarne Riis, Michael Laudrup, Poul Elvstrøm og Wilson Kipteker også nævnt. Hvad siger I? Hvem er Danmarks største sportsnavn til dato?

Tilbake
ANNET INNHOLD