Angrepsspiller (med ballen) prøver å utfordre forsvarsspilleren i «Ronaldo-boksen»
Angrepsspiller (med ballen) prøver å utfordre forsvarsspilleren i «Ronaldo-boksen»

Øvelse: Lær å utfordre som Cristiano Ronaldo

«Ronaldo-boks» er en øvelse som stimulerer spillernes en mot en egenskaper i en kamprelatert situasjon.

Øvelsen passer godt for spillere i alle posisjoner. Med elementer av både forsvar- og angrepsspill i en kamplignende situasjon, er «Ronaldo-boks» en perfekt øvelse for å bedre individuelle ferdigheter i en mot en-spill. 

Se øvelsen forklart i videoen under:
Øvelsen gjøres ved at to spillere som ser mot hverandre, men øvelsen begynner ikke før angrepsspilleren beveger ballen. Når øvelsen er startet, skal angrepsspilleren prøve å passere forsvarsspilleren og gå ut av boksen. Forsvarsspilleren skal, naturligvis, hindre dette og selv prøve å vinne ball og føre den ut av boksen. Øvelsen oppfordrer til såkalte «Ronaldo-finter» hvor man akselererer en effektiv retningsforandring.

Kan øke vanskelighetsgraden:

Øvelsen har også en utvidelse som øker vanskelighetsgraden for angrepsspiller. I progresjonen starter øvelsen ved at angrepsspiller skal motta en ball (bakfra eller fra siden, i luften eller langs bakken). I det ballen slås i retning angrepsspilleren, begynner øvelsen, og forsvarsspilleren skal prøve å vinne ballen. Dette gjør at angrepsspilleren må prøve å vende bort forsvarsspilleren som er tett på allerede ved medtaket. 

Her kan du som trener tilpasse avstanden mellom angriper og forsvarer etter ferdigheter og tema. Ønsker du å trene på forsvarsspill kan du gjerne plassere portene nærmere hverandre slik at det blir vanskeligere å passere forsvarsspiller. Ønsker du fokus på finter, som vi gjorde i videoen, er det fint med spredte porter. Da tilpasser man spillets regler for å skape læring hos spillerne. 

Her er øvelsen illustrert i et bilde:

Tilbake
ANNET INNHOLD