Her ser man en ivrig lagleder fortelle barn hvordan fotball skal spilles.
Her ser man en ivrig lagleder fortelle barn hvordan fotball skal spilles.

Gikk fra engasjert til å bli leder: - Positivt å jobbe med andres hobby

Nils Henrik Solum er daglig leder i Frigg. Det ble han fire år etter å ha startet som foreldretrener i klubben. Senere tok også Solum ansvar og fungerte som klubbens trenerkoordinator, og derfra var veien kort til lederrollen.

- Den største fordelen med å være klubbleder er at man møter mange som engasjerer seg og ønsker å gjøre noe bedre for flere enn seg og sine. Samtidig, når man jobber med idrett treffer man ofte folk som ser lengre frem enn man gjør i mange andre bransjer, sier Solum som tidligere jobbet som seniorforsker.

Den tidligere forskeren forteller om mange og store forskjeller mellom hans nåværende og hans tidligere yrke. Den største forskjellen er imidlertid mengden kontakt man har med andre personer, enten det er spillere, dommere, trenere eller foreldre. Sin vanlige arbeidsdag beskriver han som «fasetert».

- Man har både administrative oppgaver, mye medlemskontakt, papirarbeid til idrettslige organer og offentlig sektor, samt andre rutiner. Samtidig dukker det hver dag opp noe uventet. Dermed er livet som klubbleder veldig variert og man gjør mye forskjellig. Jeg tror man kan sammenligne denne jobben med en skolerektor sin: Man har sosiale problemstillinger og må jobbe for at økonomien ikke er avgjørende for barne- og ungdomsdeltakelsen.

Solum påpeker imidlertid at han er langt fra alene om oppgaven. Noen få, men gode kollegaer, et aktivt styre og mange frivillige er nøkkelen for å få klubb-kabalen til å gå opp.

- Vi er helt avhengig av de frivillige på en del områder, særlig i forhold til organisering. Enten det er å sitte i styret, sette opp banen, arrangere barnecup eller være vakter på A-lags kamper, så trenger man frivillige. Sammen er vi et stort apparat, og det er viktig at vi også får formidlet hvor stor pris vi setter på de frivillige.

Solum medgir at jobben er svært tidkrevende og at han har gitt opp håpet om å ha en vanlig timeplan. Den sesongbaserte arbeidsmengden innebærer at Frigg-lederen har perioder hvor han jobber 20 dager på rad, i mange timer samtlige av dagene. Likevel oppstår det øyeblikk som gjør at slitet betaler seg.

- Når du ser 2 000 barn i aktivitet en helg, og ser gleden rundt fotball og fysisk aktivitet… Det inntrykket er det vanskelig å få andre steder, sier Solum.

- Har du noen tips til andre som vil bli klubbledere?

- Snakk med så mange som mulig med erfaring og kompetanse. Ikke vær redd for å spørre, enten det er folk i krets, forbund eller tidligere ledere. Også må du være nøye med de små tingene. Prøv å gjøre de så godt som mulig, selv om det som haster ofte går foran ting som er viktig. Man må tenke langsiktig og holde visjonen, avslutter Solum.

Tilbake
ANNET INNHOLD