25 October, 2021

Bli som Luis Suarez med denne øvelsen

Øvelsen tar utgangspunkt i fotballens fremste element, nemlig at angrepsspilleren skal score mål, mens forsvarsspilleren skal forhindre dette. På kort tid skal angrepsspilleren gjøre to scoringsforsøk, i litt forskjellige situasjoner. Luis Suarez er en av spiller som mestrer å score fra flere situajsoner, og dermed er øvelsen oppkalt etter ham.

Se øvelsen illustrert og forklart under:

Øvelsen beynner med at angrepsspilleren skal føre ballen mot forsvarsspilleren og komme i skuddposisjon. Etter å ha skutt her, må han komme seg i posisjon til å motta en ball i midtre sektor. Igjen skal spilleren prøve å forsere forsvareren for å få ballen i mål. Øvelsen bør utfordres med 4-7 spillere, hvor man til en hver tid har angrepsspillere, keeper, forsvarer og en «midtbanespiller» som slår ball nummer to mot angriperen som er i gang med øvelsen. 

Øvelsen gir gode mulighet for aktivitet og variasjon, og spillerne i øvelsen kan rotere for hver gang de har vært i en situasjon. (Angriper går i forsvar, forsvarer gå på midtbanen). Når man er involvert skal det være maks intensitet og trener må skape en situasjon hvor spilleren opplever tidspress på å komme seg fremover for å hurtig utnytte en 1v1 situasjon. For i kamp vil det hurtig komme forsvarsspillere for å støtte den enslige midtstopperen. Øvelsen utvikler spesielt rollespesifikke ferdigheter for spisser og midtstoppere da den gir hyppig repetisjon av situasjoner spillerne finner seg i ofte.

Mulige progresjoner kan være å spille med/uten offside og gjøre det til en 2v1, 1v2 eller 2v2 ved at andre spiller deltar fra en dypere utgangsposisjon. Dersom forsvarsspiller erobrer ballen får han poeng for å slå en pasning til en av de to i kø for å bli angrepsspillere.

Se også denne øvelsen: