Alt-mulig-lederen takker digitale verktøy for en enklere hverdag

Alexander Aamodt (44) er daglig leder i Ippon Judoklubb. Der fungerer han som trener, vaktmester og regnskapsfører og trenger dermed all hjelp for å få tid til å lede klubben.

- Det å ta i bruk digitale verktøy gjør hverdagen enklere. Alt for mange sitter nedsnødd i dokumenter og jobber ikke effektivt nok. Det går utover produktet. Dermed taler jeg veldig varmt om Spond, og det er ikke bare fordi at du ringer meg, sier Aamodt lattermildt til nettopp Spond.

For klubbledere flest har lite tid og Aamodt er intet unntak. Judo-mannen beskriver jobben raskt som «hektisk», men også som givende.

- Man bruker mye tid, men det er så givende å jobbe med barn og ungdom. Vi får mye gode tilbakemeldinger og det gir energi til å stå på videre. Det gir mye energi å se barn og ungdom drive med den rare idretten vår. Det at vi utgjør en forskjell i mange barns hverdag gir energi, sier Aamodt.

Den 44 år gamle tror at klubbledernes stressnivå er noe kun kollegaer kan kjenne på. De mange oppgavene i tillegg til det trange budsjettet fører til nettopp dette.

- Andre klubbledere føler de står i samme bås, og i samme storm som jeg gjør. Det er hektisk og fryktelig mye å gjøre. Vi sitter ikke med voldsomt med ressurser, og må snu på hver krone for å få mest mulig ut i aktivitet, og minst mulig i administrasjon, sier Aamodt.

Men likevel legger Aamodt og andre klubblederne ned en enorm innsats hver eneste dag. Årsaken er at det er kort vei mellom hvert høydepunkt.

- Det er spesielt når foreldre kommer bort på slutten av et semester og forteller hvor mye det har betydd for barnet at det har kunne være med i miljøet hos oss. Det er fryktelig rørende og hyggelig, sier Aamodt.

Og Judo-mannen har etter flere år som klubbleder plukket opp noen tips som han kan dele med andre.

- Det viktigste er å ta i bruk digitale verktøy for å gjøre hverdagen enklere, samtidig som man får jobbet strategisk ut mot medlemmene. I tillegg til dette så er det viktig å være tilgjengelige for medlemmene. Det er viktig at de føler seg velkomne med en gang, og det er også viktig for foreldrene, som sender sin viktige skatt til oss. Det å skape en trygghet om at dette er et bra sted å være er superviktig, avslutter Aamodt.

Tilbake
ANNET INNHOLD